Wat doet hardlopen voor je figuur?

Waarom hardloop jij? Vast omdat je er van geniet, omdat je het fijn vindt dat je conditie op peil blijft, en misschien wel om zo nu en dan aan een gave run mee te doen waar je een boost energie van krijgt. Daarnaast vind je het vast ook prettig dat sporten bijdraagt aan een mooi figuur en een slank en sterk lichaam. Maar is dat wel zo als het om hardlopen gaat? Wat doet hardlopen nu eigenlijk voor je figuur, en wat niet?
'
Hardlopen goed of slecht voor je figuur?
Op internet zijn de meningen nogal verdeeld, zo lees ik onder meer dat hardlopen niet goed voor je figuur is. Door de schok die je lichaam steeds krijgt als je neerkomt zou de zwaartekracht vrij spel hebben. Dit zou borsten als theezakjes en hangbillen tot gevolg hebben. Vooral wanneer je langere afstanden loopt als marathons heeft dit een negatief effect op je figuur. Als je naar professionele marathonlopers kijkt zie je dit ook terug: uitgemergelde lichamen met amper vet en rondingen. Op andere websites lees ik weer dat hardlopen juist goed is om te doen als je strakkere billen en benen wilt. Dit spreekt elkaar onwijs tegen, wat is nu waar?

Calorieën verbranden
Als je door afvallen een beter figuur krijgt, dan is hardlopen op zich wel een aanrader. Hardlopen is een intensieve sport, als je niet te snel loopt verbrand je veel calorieën en kan het je helpen om overtollige kilo's kwijt te raken. Daarnaast verbeter je je conditie waardoor je je prettiger gaat voelen, hierdoor ga je ongetwijfeld ook beter in je vel zitten.

Hardlopen krachttraining
Wat werkt dan wel voor je figuur, het geheime recept zit hem in een goede combi van hardlopen en krachttraining. Door krachttraining krijgen je spieren meer volume, waardoor je figuur verbetert, wanneer je dit combineert met hardlopen waardoor je vet kwijtraakt, ontstaat een mooi en atletisch figuur.

Doe hier wat mee! Ga die slappe hardloopkont tegen en combineer je hardlooprondje met wat oefeningen voor de billen. Doe bijvoorbeeld een aantal squat oefeningen voor je vertrekt of stop onderweg bij een bankje om even te planken. Ook je core kun je sterker maken met oefeningen, touwtje springen voor je run is hiervoor een leuke en eenvoudige manier om je buikspieren sterker te maken.

Zorg voor een sterke core
Wanneer je spieren sterker zijn, met name je core, zul je ook merken dat het hardlopen makkelijker maakt. Je loopt gemakkelijker in een hoger tempo en de kans op blessures wordt verkleind: een win-win situatie dus!

Wat doe jij naast hardlopen om je spieren te trainen?




Een reactie posten

Follow on Bloglovin
Mogelijk gemaakt door Blogger.