Hardlopen en havermout!

Oftewel: de ultieme combi! Havermout is zeer voedzaam en een goede bodem voor een lange run na het ontbijt. Havermout is terug van weggeweest, vroeger werd het al vaak gegeten. Daarna hoorde je er een hele poos niemand over, maar nu is het weer helemaal hip! Dit komt onder meer door de opkomst van de Voedselzandloper van Kris Verburgh. Zijn boek over een nieuwe manier van tegen voedsel aankijken ging als warme broodjes over de toonbank. Lees hier meer over de kracht van havermout.

De voordelen van havermout
Een groot voordeel van havermout is dat het bestaat uit oplosbare vezels, deze zwellen op in je buik wat er voor zorgt dat je je lang vol voelt. Dit maakt havermout het perfecte ontbijt, je hebt tot aan de lunch geen trek meer en de langzame koolhydraten zorgt dat je je de hele ochtend energiek voelt.

Vergeleken met een paar boterhammen, is een bord havermout goed voor de lijn. Als je bewust met je gewicht bezig bent, is havermout eten daarom een goede optie. Ondanks het geringe aantal calorieën krijg je met havermout wel de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt, dit in tegenstelling tot wanneer je bijvoorbeeld voor een rijstcracker kiest.

Variëren met havermout
Oke, dat havermout goed voor je is, is duidelijk. Maar is zo'n bak havermout wegwerken elke morgen niet wat saai? Nee! Met havermout kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld superfoods toe aan je bakje, wat chia zaad, lijnzaad maakt je ontbijt nog gezonder, of voeg moerbeien toe, deze superfood zorgt voor een zoete honingachtige smaak. Ook fruit kun je toevoegen aan je havermout. Ga voor zacht fruit als aardbeien, bessen of frambozen en begin je dag lekker fris. Geen zacht fruit voor handen? Banaan of appel met kaneel is ook een heerlijke toevoeging aan je saaie bakje havermout.

Daarnaast kun je ook nog variëren met waar je je havermout mee aanmaakt. Vind je het lekker met water? Of kies je liever voor gewone koemelk? Gezonder is het om voor plantaardige melk te kiezen, ga voor sojamelk, amandelmelk of kokosmelk en ontdek de verschillende smaken.

Kies voor havermout als je gezond en snel wilt ontbijten en varieer eindeloos om het niet saai te maken! Ontbijt jij al met havermout? Loop je harder en voel je je energieker na een bord havermout? 





Volg mijn blog op bloglovin

Een reactie posten

Follow on Bloglovin
Mogelijk gemaakt door Blogger.