Stuur je hardloopschoenen naar Afrika!

Geniet je van hardlopen? Ben je iedere keer dat je je gave running shoes aantrekt blij dat je ze hebt, en dat ze je zo goed helpen bij je run? Je schoenen bieden de demping die je nodig heeft en zorgen er voor dat je zonder blessures keer op keer je rondje uit kunt lopen. Je verbetert jezelf run na run op deze schoenen en wie weet loop je er zelf weleens een wedstrijd mee. Kortom: je hardloopschoenen zijn je best hardloopvrienden! 

Afrikaanse hardlopers

Overal ter wereld hardlopen mensen, ook in Afrika. Afrikanen zijn er zelfs ontzettend goed in, kijk maar eens naar de atletiekwedstrijden en naar marathonuitslagen. Vaak zijn zij echter minder goed  bedeeld dan wij en hebben ze weinig geld voor de juiste middelen. Er zijn Afrikanen die op hun blote voeten rennen en zo uren in de brandende Afrikaanse zon trainen. Zij hebben geen goede schoenen die ze helpen blessures te voorkomen.

Shoe4Africa.org
Hier wordt echter wat aan gedaan door het mooie initiatief Shoe4Africa.org. Hier kun je je oude hardloopschoenen waar je niet meer op loopt naar toe sturen. Natuurlijk dienen deze schoenen niet helemaal afgelopen te zijn, maar moeten ze in redelijke staat zijn zodat iemand er nog een tijdje plezier van kan hebben.

Stuur je running shoes naar Afrika!
Heb je hardloopschoenen in je kast staan die je nooit meer draagt? Laat ze niet verder verstoffen maar gun iemand in Afrika de kans om te sporten op fijne running shoes. Besef hoeveel jij van je schoenen geniet en hoe ze je soms motiveren als je geen zin hebt in je run, gun iemand anders dit ook.

Check voor meer informatie Shoe4Africa.org, heb je geen zin om verder te kijken en wil je direct je schoenen opsturen? Dit is het adres waar ze naar toe moeten:


Shoe4Africa / M.Kiplagat
PO Box 6943
30100 Eldoret, Kenya


Make a difference!

Ik ben zelf een jaar geleden een paar maanden in Zambia geweest, daar zag ik met eigen ogen wat voor verschil zulke initiatieven kunnen maken. Kies ervoor om je oude hardloopschoenen op te sturen naar Afrika en loop voortaan met een nog beter gevoel je run! Een betere wereld met gelijke kansen voor iedereen begint op deze manier echt bij jezelf. 





Een reactie posten

Follow on Bloglovin
Mogelijk gemaakt door Blogger.