Beginnen met hardlopen: start met een schema!

Beginnen met hardlopen, heel veel meiden dromen er van. Op Instagram shinen de motiverende quotes je tegemoet en er worden steeds meer hippe runs georganiseerd door het hele land. Beginnen je kuiten te kriebelen en het je ook wel wat om heerlijk een rondje te hardlopen? Pak het dan goed aan zodat je het volhoudt, en ga niet zomaar in het wilde weg een stuk rennen. Doe je dit wel, dan zul je al gauw uitgeput van een koude kermis thuiskomen. Iets wat bij een goede voorbereiding hoort als beginner, is een duidelijk schema waarmee je langzaam je conditie opbouwt.
Welk schema is geschikt voor jou? Kies voor een schema wat bij je past, heb je al een aardige conditie en loop je al vrij makkelijk een vijf kilometer? Begin dan met een schema waarmee je kunt opbouwen richting de tien kilometer zodat je jezelf verbetert en de lessen je uitdagen. Als je een echte beginner bent en nadat je 100 meter hebt gerend om de bus te halen al staat te hijgen, dan raad ik je aan om met de Start to Run lessen van Evy Gruyaert te beginnen.

Het schema van Evy
Evy Gruyaert is een Vlaamse schone die op mp3 27 lessen heeft opgenomen. Deze duren zo'n 20 tot 30 minuten. Je begint bij les 1, in deze les loop je steeds 1 of 2 minuten en heb je daarna een aantal minuten waarin je mag uitblazen en mag wandelen. Evy vertelt je precies wanneer je wandelen mag en wanneer je weer moet lopen, iedere les is het ietsje zwaarder en loop je wat langer hard. Je wordt begeleid door uptempo muziek tijdens de snelle stukjes en tijdens de wandelstukjes kun je heerlijk tot rust komen met een mooie ballad.

Ga niet voor snelheid
Met de lessen van Evy is het de kunst om niet te snel te willen hardlopen, ga rustig van start en stel jezelf als doel om de les uit te lopen, niet om een zo hoog mogelijk tempo te behalen. Lukt het even niet en is een volgende les opeens een stuk zwaarder voor je? Doe dan een stapje terug en herhaal een les die je al lekker in de benen hebt nog eens. Zo hou je er plezier in en voel je je voldaan als je weer een les hebt uitgelopen!

Wil je beginnen met hardlopen? Download de lessen van Evy en ga van start! Hoewel het makkelijker klinkt dan het is: begin gewoon. Nog even en je vindt het heerlijk om te lopen en kijkt uit (ja echt!) naar de lessen.



.


Volg mijn blog met Bloglovin

Een reactie posten

Follow on Bloglovin
Mogelijk gemaakt door Blogger.