Running Goals: tips om ze te bepalen en te behalen


Running Goals, ik heb een haat/liefde verhouding met ze. Aan de ene kant vind ik het fijn om een doel te stellen en hier gericht naar toe te werken. Anderzijds vind ik het soms benauwend als ik móet trainen om een doel te halen en voelt het als falen als het niet lukt om een beoogd doel te halen. Inmiddels gaat dit beter en weet ik hoe ik doelen met stellen op een manier waarop ze haalbaar zijn, uitdagend, en prettig om als richtlijn te gebruiken. Lees hieronder mijn tips over Running Goals.

Tip 1:
Voordat je een datum stelt voor je doel, is het belangrijk om goed je agenda door te kijken. Weet je nu al dat er tegen de deadline van je doel veel verjaardagen en feestjes zijn? Beter dat je je doel dan verplaatst zodat je niet zit te stressen tegen die tijd. Houd ook rekening met bijvoorbeeld de seizoenen die veranderen, of tentamens die eraan komen. Op deze manier vergroot je de kans dat het lukt je goal te halen.

Tip 2:
Denk zorgvuldig na over je doel. Binnen een paar maanden van vijf kilometer naar een halve marathon toe trainen is bijvoorbeeld niet realistisch. Als je dit als doel stelt raak je alleen maar gefrustreerd en loop het risico om overtraind te raken. Stel doelen die ook echt haalbaar zijn, maar die er wel voor zorgen dat je net dat beetje extra je best doet en alles uit jezelf haalt.

Tip 3:
Vind je het lastig om een doel te stellen? Maak dan nadat je een doel hebt bedacht, een schema van week tot week waarmee je naar het doel toewerkt. Op deze manier weet je of je doel haalbaar is en in hoeveel weken. Daarnaast weet je precies hoe vaak en hoe hard je moet trainen, fijn als je van helderheid en overzicht houdt.

Tip 4:
Heb je er moeite mee om je vast te houden aan je doel? Zorg dan dat je er vaak mee geconfronteerd wordt, zet het in je agenda, als reminder in je telefoon en hang een briefje bij je bed. Op deze manier heb je geen enkel excuus meer om niet te gaan werken aan je Running Goal. Oh ja, vertel zoveel mogelijk mensen over je doel. Grote kans dat ze een paar weken later vragen hoe het ermee staat, en dan wil je natuurlijk wel kunnen vertellen dat je goed op weg bent…

Tip 5:
Ben je halverwege, en heb je het gevoel dat het allemaal niet gaat lukken? Ga dan op zoek naar inspiratie! Zoek inspirerende quotes op internet, lees blogs over sporten en health om er weer bovenop te komen. Ga ook een keer heel relaxt trainen. Gewoon een rondje lopen in een langzaam tempo, en kijk hoe ver je komt. Ga er na deze pauze weer tegenaan en waarschijnlijk zit je weer vol motivatie en energie om je doel te behalen.

Heb jij al een Running Goal voor de komende periode? 

Een reactie posten

Follow on Bloglovin
Mogelijk gemaakt door Blogger.