Besmet anderen met het hardloopvirus!



Geniet je elke keer dat je hardloopt weer van je rondje, of in ieder geval na afloop van het voldane gevoel? Gun anderen dit gevoel ook en neem eens iemand mee als je op pad gaat voor je rondje. Heb je een vriendin, collega of familielid die nooit sport? Nodig ze uit om een keer met je mee te rennen en wie weet open je een heel nieuwe wereld voor ze. Hardlopen is een sport die je echt moet ontdekken, en wat is het leuk als jij daar anderen mee kunt helpen! Draag je sport uit en gun het anderen om net zo van hardlopen te genieten als jij. Lees verder voor tips over hoe je dat het beste aan kunt pakken.


Zorg voor een training op maat
Hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Zorg allereerst voor een gezellige warm up, doe wat stretch oefeningen en doe jumping jacks tot je beide warm bent. Het is van belang dat je je rondje en de manier van trainen aanpast aan je loopmaatje. Als je op volle snelheid tien kilometer gaat afleggen, dan is de kans groot dat je buddy al snel buiten adem opgeeft en nooit meer iets van hardlopen wil weten. Kies daarom voor een rustige training met een combinatie van rustig hardlopen en wandelen. Begin met een paar honderd meter wandelen en ga dan hardlopen in een rustig tempo. Houd tijdens het lopen je trainingspartner in de gaten, zie je dat die bijna buiten adem raakt en het niet lang meer vol gaat houden? Ga dan over op een stukje wandelen tot je maatje weer hersteld is, ga hierna weer hardlopen. Herhaal deze procedure tot je ziet dat de ander er klaar mee is, zorg dat je dit op tijd ziet en meteen stopt.

Maak het aangenaam
Zorg dat je de training zo aangenaam mogelijk maakt. De omgeving is iets wat hier ook aan mij draagt. Een omgeving waarin je je lekker voelt zorgt dat je uiteindelijk een beter gevoel aan de training overhoudt. Kies ervoor om in een bos of een ruim opgezet park te trainen. Zo is je maatje meteen even lekker buiten, en ziet hij of zij misschien wel in dat dit een heerlijk neveneffect van hardlopen is. Licht je tijdelijke buddy ook in over de kleding die het beste gedragen kan worden bij het hardlopen. Door goede kleding loop je comfortabeler en geniet je meer van je rondje.

Geef tips om verder te trainen
Heb je iemand enthousiast gemaakt? Geef dan goede tips zodat die persoon verder kan trainen. Wijs bijvoorbeeld op de app van Evy Gruyaert  of geef wat tips voor beginnende hardlopers. Wie weet lopen jullie in een mum van tijd samen een rondje van vijf kilometer, en heb je er een sportmaatje voor het leven bij! Als je helemaal de smaak te pakken hebt, dan kun je misschien zelfs samen aan hardloop events mee gaan doen!

Op zijn tijd samen hardlopen kan het een stuk leuker maken. Vooral als je in een periode zit waarin je het moeilijk vindt om motivatie te vinden, kan een vriend of vriendin waarmee je kunt gaan net ervoor zorgen dat je toch gaat trainen.

Een reactie posten

Follow on Bloglovin
Mogelijk gemaakt door Blogger.