Drie snelle en eenvoudige pastagerechten


Koolhydraten vormen een belangrijk onderdeel van goede voeding als je veel sport. Ze leveren de brandstof die je nodig hebt en maken dat je soms nog net iets langer door kunt gaan. Pasta staat bekend als rijke koolhydraatbron, helemaal niet verkeerd om dit een paar keer per week te eten dus! Hieronder vind je drie pasta recepten die eenvoudig en snel klaar te maken zijn. Ook fijn: je hebt per gerecht maar vijf ingredienten nodig! Ik heb bewust geen hoeveelheden in de  lijst met benodigdheden gezet, doe wat jij denkt dat lekker is en je ontdekt vast snel de perfecte hoeveelheid voor jou.

Pasta met zalm

Wat je nodig hebt:
Fusilli
Gerookte zalm
Verse bladspinazie
Kerstomaatjes
Boursin

Hoe je het bereidt:
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking staat. Snijd de gerookte zalm in stukken en bak deze samen met de spinazie. Voeg steeds wat meer spinazie toe als deze slinkt, tot je vindt dat het genoeg is. Voeg hierna kerstomaatjes toe aan het mengsel. Als deze warm zijn is het tijd voor de boursin. Doe wat scheppen boursin in de pan en meng dit met de rest. Wanneer je een romig geheel krijgt is het klaar, smullen maar!

Pasta pesto

Wat je nodig hebt:
Spaghetti
Tomaten
Pesto
Parmazaanse kaas
Rucola

Hoe je het bereidt:
Kook de spaghetti zoals staat aangegeven op het pak. Meng de pasta, als deze gaar en afgegoten is met de pesto. Voeg als dit goed door elkaar zit de gesneden tomaten, parmazaanse kaas en rucola toe. Eet smakelijk!

Pasta met ricotta
Wat je nodig hebt:
Penne
Ricotta
Knoflook
Basilicum
Parmazaanse kaas

Hoe je het bereidt:
Bereid de penne zoals staat aangegeven op het pak, zorg dat je twee eetlepels kookvocht bewaart. Verwarm de ricotta samen met de knoflook en de basilicum op een laag vuurtje. Voeg vervolgens de penne, het kookvocht en de parmazaanse kaas toe, en het gerecht is klaar om opgediend te worden!

Tip: maak een beetje extra en eet dit de volgende dag koud bij de lunch.  

Wat is jouw favoriete pastagerecht?

Een reactie posten

Follow on Bloglovin
Mogelijk gemaakt door Blogger.