Verruil frisdrank voor fruitwater!

Om tijdens je runs optimaal te kunnen presteren is het zaak om ervoor te zorgen je lichaam in topvorm is. Natuurlijk mag je af en toe zondigen, maar het is daarom belangrijk om je voeding in de gaten te houden. Suiker is bijvoorbeeld een stof die slecht voor je is en die je beter kunt mijden. Een product waar veel suiker in zit is frisdrank. Laat die ijskoude cola voortaan staan op een warme zomerdag en maak je eigen gezonde dorstlesser. Hieronder staan een aantal tips voor het maken van heerlijk fruitwater.

Wat te combineren?
Oke, je hebt het besluit genomen om fruitwater te maken! Nu nog ontdekken welke smaken jij lekker vindt. Een smaak die eigenlijk iedereen wel lekker vindt is die van citroen. Voeg een schijfje citroen toe aan je water, en je hebt een smaakje aan je saaie water toegevoegd. Heerlijk bij warm weer! 


Hou je niet zo van zuur maar wil je liever een zachte smaak, kies dan voor komkommer of aardbeien. Komkommer maakt je water heerlijk fris en aardbeien zorgen voor een subtiele zoete smaak.

Natuurlijk kun je ook verschillende fruitsoorten met elkaar combineren, wat dacht je bijvoorbeeld van bessen en sinaasappel? Misschien wel een heerlijke combi! Experimenteer net zo lang tot je een goede combinatie hebt ontdekt.

Het toevoegen van kruiden aan je water kan de smaak nog meer verrijken. Kies bijvoorbeeld voor munt of voeg wat citroenmelisse toe. Lavendel kan je water ook bijzonder van smaak maken.

Voor de afwisselen kun je ook eens voor koolzuurhoudend water gaan!

Mijn favoriete combi's
Een combinatie die ik heel erg lekker vind is ananas met munt, het frisse van de munt combineert uitstekend met het zoete van de ananas, heerlijk! Ook watermeloen met roosmarijn vind ik heerlijk dorstlessend.

Maak voor een optimale smaaksensatie het fruitwater een dag van tevoren en laat het een nacht in de koelkast staan. Zo komen de smaken optimaal tot hun recht.

Serveer je koude drank in een mooie karaf met flink wat ijsblokjes erin en ga lekker in je tuin of op je balkon zitten. Wil je de verfrissende dorstlesser meenemen naar het park of het strand? Maak deze dan in een oude frisdrankfles, die heb je vast nog wel ergens staan, uit de tijd dat ook jij je nog vergreep aan deze suikerbom.


Kies, als je dorstig terugkomt van je run niet voor suikerrijke frisdrank maar ga voor een heerlijk natuurlijk fruitwater!

Vind jij dat je teveel frisdrank drinkt? Wat vind je van fruitwater als healthy alternatief?

Een reactie posten

Follow on Bloglovin
Mogelijk gemaakt door Blogger.